Neiti tykkää hirveästi pikkuponeista, niinpä idea kakkuun oli helppo. Päällä tosiaan koristeena "oikea" poni!
Pohja:
* 4 munaa lasiin
* tilavuudelta yhtä paljon sokeria
* tilavuuudelta yhtä paljon jauhoja (n.70% vehnäjauhoja, loput perunajauhoja)
* 2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdon sekaan jauho-leivinjauheseos. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Kumoa paiston jälkeen ja anna jäähtyä.
Täyte:
1 prk Flora vispiä
1 pss Valkosuklaa-nougatmoussea
½ prk maustamatonta tuorejuustoa
100g valkosuklaata
Vaahdota vispiä, laita moussepussi sekaan. Pehmennä tuorejuustoa vatkaamalla sitä eri astiassa. Yhdistä tuorejuusto vaahtoon rouhitun valkosuklaan kanssa.
-------------------------------
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta pohjat esim. limpparilla (itse käytin Olvin satsua). Jaa täyte kahteen väliin. Kakun on hyvä maustua jääkaapissa seuraavaan päivään!
Sokerikreemi:
125 g voita
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
(pastaväriä)
Vatkaa voi ja sokeri, lisää vesi ja tarvittaessa pastaväri jos haluaa kreemistä samanväristä kuin päälle tulevasta marsipaanista.
Levitä kakun päälle tasaisesti. Asettele kaulittu marsipaani/sokerimassa.
Kakussa aika yksinkertaiset koristeet, värjätystä marsipaanista kukkia ja sydämiä. Sekä tyttären lemppariponi
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.