1253786373_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En tiedä missä "vika", mutta näistä tuli todellakin super pehmeitä Nauru

Liekö porkkanat olleet mehukkaita vai muuten vaan sattui ainesuhteet kohdilleen...

 

5 dl vettä

2 porkkanaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

n. 2 rkl öljyä

2,5 dl Kuidukas-leseitä

1 pss kuivahiivaa

5-6 dl hiivaleipävehnäjauhoja

 

Lämmitä vesi reilusti käden lämpöiseksi (muuten kylmät porkkanat viilentävät taikinan ja hiiva ei lähde käyntiin). Lisää suola, sokeri, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita joukkoon leseet ja kuivahiiva. Lopuksi hiivaleipävehnäjauhot. Näillä jauhomäärillä taikina jää löysäksi.

Kohota lämpimässä paikassa (esim. vesialtaassa ) n. 30 min. Nostele lusikalla taikinapalasia pellille. Painele ja muotoile jauhon avulla. Kohota vielä 20 min verran liinan alla ja paista + 225 asteessa noin 10 min.

Voitele vedellä paiston jälkeen, paitsi jos tykkäät kuivemmasta ja rapeammasta pinnasta Silmänisku