En tiedä missä "vika", mutta näistä tuli todellakin super pehmeitä
Liekö porkkanat olleet mehukkaita vai muuten vaan sattui ainesuhteet kohdilleen...
5 dl vettä
2 porkkanaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
n. 2 rkl öljyä
2,5 dl Kuidukas-leseitä
1 pss kuivahiivaa
5-6 dl hiivaleipävehnäjauhoja
Lämmitä vesi reilusti käden lämpöiseksi (muuten kylmät porkkanat viilentävät taikinan ja hiiva ei lähde käyntiin). Lisää suola, sokeri, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita joukkoon leseet ja kuivahiiva. Lopuksi hiivaleipävehnäjauhot. Näillä jauhomäärillä taikina jää löysäksi.
Kohota lämpimässä paikassa (esim. vesialtaassa ) n. 30 min. Nostele lusikalla taikinapalasia pellille. Painele ja muotoile jauhon avulla. Kohota vielä 20 min verran liinan alla ja paista + 225 asteessa noin 10 min.
Voitele vedellä paiston jälkeen, paitsi jos tykkäät kuivemmasta ja rapeammasta pinnasta
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.