Tällaista kakkua olen tehnyt pari vuotta sitten. Alkuperäisessä ohjeessa oli inkivääriä ja neilikkaa, eli aika jouluiset maut.

Näiden tilalle laitoin hasselpähkinärouhetta, Lildistä ostettuja suklaalastuja sekä vaniljasokeria.

On aivan mielettömän pehmeää ja maukasta Hymy

1302199248_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikina:

150 g voita / margariinia

2,5 dl sokeria

2 kananmunaa

3 banaania

0,5 dl hasselpähkinärouhetta

1 dl suklaalastuja/rouhetta

4,5 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl kanelia

2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

1 tl soodaa

1 tl suolaa

 

Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan haarukalla muussattu banaani, sekä suklaa- ja hasselpähkinärouheet.

Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50 - 60 min.