Marien ruokaohjeista löysin kivantuntuisen Dajm-ohjeen.
Muuten hyvä, mutta suklaanmäärää en mitenkään saanut kaikkia menemään? Johtunee siitä kun tein suurimman osan sydämenmuotoisiksi, jolloin reunat jäivät vähän paljaiksi.
Sulatin aluksi 100g, ja jouduin tekemään vielä toisen erän "pohjaa". Ensimmäiseen erään laitoin 1 rkl tummaa kaakaojauhetta. Oma suosikki oli dajm ilman kaakaojauhetta Toki olisi saaneet olla rapeampia kuten oikea versio. No, eivät nämä syömättä jää
Ohje:
2 rkl vehnäjauhoja
2rkl siirappia
2 rkl voita
1 rkl sinistä maitoa (kermaa)
1/2 dl mantelijauhetta
1 dl sokeria
Päälle:
n. 100 g maitosuklaata (yhteen annokseen sydämiä riitti 50g)
Sulata voi kattilassa. Lisää loput aineet. Keittele miedolla lämmöllä 15 min, välillä sekoittaen.
Kaada seos leivinpaperille, laita toinen päälle. Kaulitse ripeästi, jähmettyy nopeasti! Jos meinaa ottaa muotilla kuvioita, on se tehtävä heti!
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
----------------
Tyttösten kanssa tehtiin kortteja mummoille, ukeille, tädeille ja kummeille. Ystävänpäivää ajatellen
Eli tyttöset antoivat tällaisia kortteja, äiti näpersi sydämet sellofaaniin ja kiinnitti ne kortteihin
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.