Näitä tuli tehtyä illanistujaisiin dippailtaviksi.

Ohjeella tulee noin 20 tikkua.

Taikina:

2 dl vettä

2 tl sokeria

1 tl suolaa

1-2 tl pizzamaustetta

3 rkl öljyä

½ pss kuivahiivaa

6 dl venhäjauhoja

 

Lisää lämpimään veteen sokeri, suola, pizzamauste ja öljy. Sekoita pari desiä vehnäjauhoja jonka jälkeen puoli pussia kuivahiivaa. Vaivaa loput jauhot ja anna kohota 30min.

Leivo jauhotetulla pöydällä tanko. Jaa ekaksi 10 osaan ja siitä vielä jokainen puoliksi. Pyörittele tankoja ja laita pellille. Muista jättää vähän rakoa tikkujen väliin etteivät tartu toisiinsa kiinni!

Voitele vedellä, ripottele vähän suolaa päälle.

Paista + 225 asteessa  kunnes ovat nätin ruskeita, n. 8min? Omat tikkuset oisivat voineet olla vähän pidempään uunissa, jäivät liian pehmeiksi.