Esikoisen kanssa tehtiin lauantaina joulupiparit ihan taikinasta alkaen itse! Taikina tosin tehtiin jo edellisenä päivänä jääkaappiin muhimaan.
Näistä tuli todella pehmeitä! Rasista ottaessa ovat vieläkin muhkeita
Äidiltäni sain tällaisen ohjeen:
1 kananmuna
250g sokeria
1 dl siirappia
250g voita
500g vehnäjauhoja
2,5 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
Kattilassa kiehautetaan sokeri, siirappi ja kananmuna. Seokseen lisätään voi, lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jauhojen sekoittamiseen käytin sähkövatkainta. Kulhoon kelmun alle jääkaappiin odottelemaan leipomista Yleensä piparitaikina kannattaa tehdä siis edellisenä päivänä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.