1260188908_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Esikoisen kanssa tehtiin lauantaina joulupiparit ihan taikinasta alkaen itse! Taikina tosin tehtiin jo edellisenä päivänä jääkaappiin muhimaan.

Näistä tuli todella pehmeitä! Rasista ottaessa ovat vieläkin muhkeita Nauru

 

Äidiltäni sain tällaisen ohjeen:

1 kananmuna

250g sokeria

1 dl siirappia

250g voita

500g vehnäjauhoja

2,5 tl soodaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl neilikkaa

 

Kattilassa kiehautetaan sokeri, siirappi ja kananmuna. Seokseen lisätään voi, lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jauhojen sekoittamiseen käytin sähkövatkainta. Kulhoon kelmun alle jääkaappiin odottelemaan leipomista HymyYleensä piparitaikina kannattaa tehdä siis edellisenä päivänä.