Tein pohjan valmiiksi pakkaseen, muistaakseeni kuorrute ei kestäisi pakastamista? Kuitenkin, pari tuntia pöydällä suli ennen kuorruttamista. Meidän kaksivuotias tytär kävi maistamassa palasen pohjasta, kummasti ne sormet ylettävät ja kauas pöydän reunalle ;)
Pohja:
2 kananmunaa
1,75 dl sokeria
n.100g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
3 dl porkkanaraastetta
Päälle:
100 g sulatejuustoa
n. 50g voita
ainakin 100g tomusokeria (tätä taas en mitannut tarkalleen ;) )
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita lopuksi sekaan porkkanaraaste (raastoin karkeimmalla terällä).
Laita leivinpaperia irtoreunavuoan pohjalle (halk.24 cm) ja voitele reunat rasvalla/öljyllä. Paista + 200 asteessa noin 15min.
Sulata rasva mikrossa, itse laitoin myös sulatejuuston samaan kuppiin lämpiämään. Sekoita tomusokeria niin että tulee paksua. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele esim. mantelirouheella. Tai marsipaaniporkkanoilla :D Anna jähmettyä jääkaapissa tunti-pari ennen tarjoilua.
Tämän voi tehdä myös uunipellille, tee ohje siinä tapauksessa kaksinkertaisena!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.