Tein pohjan valmiiksi pakkaseen, muistaakseeni kuorrute ei kestäisi pakastamista? Kuitenkin, pari tuntia pöydällä suli ennen kuorruttamista. Meidän kaksivuotias tytär kävi maistamassa palasen pohjasta, kummasti ne sormet ylettävät ja kauas pöydän reunalle ;)

 

1249733391_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja:

2 kananmunaa

1,75 dl sokeria

n.100g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 tl kanelia

0,5 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl soodaa

3 dl porkkanaraastetta

 

Päälle:

100 g sulatejuustoa

n. 50g voita

ainakin 100g tomusokeria (tätä taas en mitannut tarkalleen ;) )

2 tl vaniljasokeria

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita lopuksi sekaan porkkanaraaste (raastoin karkeimmalla terällä).

Laita leivinpaperia irtoreunavuoan pohjalle (halk.24 cm) ja voitele reunat rasvalla/öljyllä. Paista + 200 asteessa noin 15min.

Sulata rasva mikrossa, itse laitoin myös sulatejuuston samaan kuppiin lämpiämään. Sekoita tomusokeria niin että tulee paksua. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele esim. mantelirouheella. Tai marsipaaniporkkanoilla :D Anna jähmettyä jääkaapissa tunti-pari ennen tarjoilua.

Tämän voi tehdä myös uunipellille, tee ohje siinä tapauksessa kaksinkertaisena!

1249732119_img-d41d8cd98f00b204e9800998e