Meillä käy kylässä silloin tällöin pikkuvieras, joka ei voi syödä kananmunaa eikä maitoa. Tein tänään pakastimeen valmiiksi pullia, vähän erilaisia Hymy

Taikina:

½ l vettä

50 g hiivaa

1,5 dl sokeria

1 tl suolaa

2 tl kardemummaa

1 dl sulatettua maidotonta Keijua

n. 15 dl vehnäjauhoja

Voiteluun sokerivettä (tomusokeri)

Päälle: raesokeria

 

Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, kardemumma. Lisää jauhot taikinaa hyvin vaivaten. Loppuvaiheessa sulatettu rasva. Anna kohota ½ h liinan alla.

Itse tein taikinasta 25 kpl korvapuusteja, yhden pellillisen "oikeannäköisiksi", toisen muffinsivuokiin pystyyn nostettuina.

Lisäksi vielä 13 kpl hasselpähkinäkierteitä:

taikina kaulitaan levyksi, päälle Keijua, sokeria, vaniljasokeria sekä hasselpähkinärouhetta. Taitetaan taikinalevy kahtia ja leikataan muutaman sentin levyisiä suikaleita. Kieritellään muutaman kerran pituussuunnassa, ja lopuksi kierretään ympyrän muotoon. Vaikeasti selitetty, helppoja tehdä kuitenkin Silmänisku

Kohota pullat pellillä 20-30min. Paista + 225 asteessa kymmenisen minuuttia.