Meillä käy kylässä silloin tällöin pikkuvieras, joka ei voi syödä kananmunaa eikä maitoa. Tein tänään pakastimeen valmiiksi pullia, vähän erilaisia
Taikina:
½ l vettä
50 g hiivaa
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 dl sulatettua maidotonta Keijua
n. 15 dl vehnäjauhoja
Voiteluun sokerivettä (tomusokeri)
Päälle: raesokeria
Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, kardemumma. Lisää jauhot taikinaa hyvin vaivaten. Loppuvaiheessa sulatettu rasva. Anna kohota ½ h liinan alla.
Itse tein taikinasta 25 kpl korvapuusteja, yhden pellillisen "oikeannäköisiksi", toisen muffinsivuokiin pystyyn nostettuina.
Lisäksi vielä 13 kpl hasselpähkinäkierteitä:
taikina kaulitaan levyksi, päälle Keijua, sokeria, vaniljasokeria sekä hasselpähkinärouhetta. Taitetaan taikinalevy kahtia ja leikataan muutaman sentin levyisiä suikaleita. Kieritellään muutaman kerran pituussuunnassa, ja lopuksi kierretään ympyrän muotoon. Vaikeasti selitetty, helppoja tehdä kuitenkin
Kohota pullat pellillä 20-30min. Paista + 225 asteessa kymmenisen minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.