Ohje on sama jolla tein vuosi sitten toffeeta. Tähän laitoin karvasmanteliaromia, TYKKÄÄN!
5 dl kuohukermaa
5 dl sokeria
0,5 dl tummaa siirappia
50 g voita
2 tl vaniljasokeria
karvasmanteliaromia maun mukaan, n.5-8 tippaa
1 rkl öljyä
Sekoita kerma ja sokeri kattilassa, kuumenna kiehuvaksi. Lisää siirappi. Keitä noin tunti, välillä sekoitellen. Seos saa kiehua aika kovalla, ei tietenkään niin että palaa pohjaan Hellassani on asteikot 1-9, alkuun kiehutin 4:lla, myöhemmin kun ei ollut vaaraa kuohua, yli nostin lämpöä jonnekin 5-6 tienoille.
Toffee alkaa siinä 40 - 50min. tienoilla paksuntumaan, testaa tiputtamalla tippoja toffeeta kylmään veteen. Jos ei kovetu kunnolla, jatka keittämistä tarpeen vaatiessa yli tunninkin.
Lisää lopuksi voi, ja aromitipat varovasti.
Kaada toffee esim. lasivuokaan öljytyn leivinpaperin päälle jähmettymään. Leikkaa toffee kylmänä palasiksi, ja kääri esimerkiksi sellofaaniin
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.