Ohjeen löysin reseptivihkostani, en muista koska tätä herkkua olisi meillä tehty viimeksi
Pohja:
100 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 2 omenaa
kanelia
Muruseos:
50 g voita
kaurahiutaleita
3 rkl sokeria
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä taikinaan. Voitele piirakkavuoka, painele taikina.
Viipaloi omenat, lado kauniisti taikinan päälle. Ripottele kanelia maun mukaan. Sulata rasva, lisää sokeri sekä kaurahiutaleita ehkä pari desiä?
Ripottele piirakan päälle ja paista +200 asteessa noin ½ tuntia. Jos pinta alkaa tummumaan, kannattaa laittaa foliota päälle.
Tarjoa lämmin omenapiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.