Nämä lähtivät esikoisen mukana mummolaan
Pohjana
perus-suklaamurotaikina:
125 g voita
1,25 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vanilliinisokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta
Voi ja sokeri vaahdotetaan, lisätään muna. Kuivat aineet yhdistetään eri astiassa, varovasti sekoitellaan taikinan joukkoon.
Ennen kaulimista kannattaa jäähdyttää parikin tuntia jääkaapissa. Tai vaihtoehtoisesti pakastimessa. Itse laitoin taikinan lautaselle ohueksi levyksi, näin rasva kovettui alle puoleen tuntiin!
Jauhoja tällä ohjeella sain kayttää mielestäni paljon leivontavaiheessa! Vinkkinä, kannattaa ottaa kylmästä noin 1/3 osa kerrallaan, lämpenee helposti.
Paistetaan +200 asteessa, niin että reunoilla on aavistus ruskeaa paistoväriä. Ei siis tarvitse pinta edes ruskistua
Päällä ihan tomusokeri-vesi-väriaine-seosta! Ruskean värin tosin tein kaakaojauheella, tuli suklaisempi maku
Tällä ohjeella tein myös toisenlaisia pipareita, niistä sitten myöhemmin kun on juhlat ekaksi juhlittu
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.