Jo neljännen hääpäivän kunniaksi tehtiin tänään parempaa ruokaa
Jälkiruoan titteliä kantoi tämä suht suomalainen herkku Varsinaista ohjetta tähän en löytänyt, eli omien mieltymysten mukaan syntyi tämä resepti.
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk vaniljarahkaa
Vaahdota kastike ja sekoita rahka joukkoon.
Ota n.1/3 osa vaahdosta toiseen kulhoon.
n. 2 dl mustikoita
3 liivatelehteä
vähän vettä
Soseuta mustikat. Liota liivatteet kylmässä vedessä 5min. Sekoita pieneen määrään kiehuvaa vettä. Sekoita mustikat ja liivate hyvin vaahdon sekaan. Jaa mousse jälkiruokakulhoihin tai -laseihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään n. puoleksi tunniksi.
10 palaa valkosuklaata
1 liivatelehti
tilkka vettä
Laita liivate kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa, ja sekoita loppuosaan vaahtoa. Liota liivate kiehuvaan veteen ja kaada ohuena nauhana muun moussen sekaan.
Lisää laseihin ja takaisin jääkaappiin hyytymään.
Koristelu:
Koristeeksi laitoin samaa valkosuklaata, jonka sulatin ja laitoin jähmettymään jääkaappiin leivinpaperille. Siitä mursin palasia päälle
HUOM!
Sokeria en lisännyt ollenkaan! Joka tykkää makeammasta, voi toki laittaa. Valkosuklaa makeutti varsin hyvin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.