Tein kotimaisista omenoista pari piirakkaa, hieman eri versioilla.
Alkuperäinen ohje on Hellapoliisilta napattu, siitä pienennetty.
Ensimmäinen ohje on puolitettu uunipellillisestä - neliskulmaiseen piirakkavuokaan sopivaksi.
Taikina:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl maitoa
0,5 dl öljyä
2 omenaa
fariinisokeria
kanelia
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon ja öljyn kanssa.
Kaada piirakkavuokaan. Asettele viipaloidut omenat päälle, ripottele fariinisokeria ja kanelia maun mukaan.
Paista + 225 asteessa noin 15min. (ei 20min kuten itsellä unohtui )
Omppupiirakka nro.2.
Ohje sopiva pieneen vuokaan, esim. 15cm irtoreunavuokaan.
Taikina:
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,3 dl maitoa
0,25 dl öljyä
1 omena
sokeria
kanelia
Teko-ohjeet samat, ja vartti uunissa riittää.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.