Tein kotimaisista omenoista pari piirakkaa, hieman eri versioilla.

Alkuperäinen ohje on Hellapoliisilta napattu, siitä pienennetty.

Ensimmäinen ohje on puolitettu uunipellillisestä - neliskulmaiseen piirakkavuokaan sopivaksi.

Taikina:

2 kananmunaa

1,5 dl sokeria

2,25 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,75 dl maitoa

0,5 dl öljyä

2 omenaa

fariinisokeria

kanelia

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon ja öljyn kanssa.

Kaada piirakkavuokaan. Asettele viipaloidut omenat päälle, ripottele fariinisokeria ja kanelia maun mukaan.

Paista + 225 asteessa noin 15min. (ei 20min kuten itsellä unohtui Silmänisku)

 

Omppupiirakka nro.2.

Ohje sopiva pieneen vuokaan, esim. 15cm irtoreunavuokaan.

1314966095_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikina:

1 kananmuna

0,75 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

0,3 dl maitoa

0,25 dl öljyä

1 omena

sokeria

kanelia

Teko-ohjeet samat, ja vartti uunissa riittää.