Tämä ei varsinaisesti kuuluisi juustokakku-kategoriaan, mutta on lähinnä sitä.
Tällä määrällä tuli 2 pientä kakkua. Vuoan halkaisija 15 cm.
Pohja:
3 rkl sulaa voita (vähäsuolaista)
n. 3/4 pkt kaurakeksejä (175g:n paketista)
Täyte:
½ prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk Valio vaniljarahkaa
2,5 dl mansikkasosetta
5 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
Päälle:
n. 2 dl mansikkasosetta
2 liivatelehteä
Sulata voi, lisää murskatut keksit. Painele vuoan pohjalle (laitoin leivipaperipalasen).
Liota liivatelehdet 5 min. kylmässä vedessä.
Vaahdota vaniljakastike. Lisää rahka, soseutettu mansikka,sekä sitruunamehu.
Kuumenna tilkka vettä, tai mansikoista lähtenyttä mehua (otin pari tuntia aiemmin sulamaan pakastimesta ja siitä vähän mehua talteen).
Lisää liivatteet nesteeseen ja sekoita lopuksi varovati vaahtoon.
Kaada täyte vuokaan, minulla jäi n. 2 dl tähteeksi. Sen voi laittaa vaikka jälkkärikulhoon hyytymään
Anna kakkujen hyytyä muutaman tunnin.
Päälle vielä raikkaan punainen mansikkakerros hyydytettynä liivatteella.
Tein nämä jo edellisenä päivänä, joten juhlapäivälle jäi vain tarjolle laitto
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.